Pianoles

Advertentie pianoplaatje

De piano heeft in mijn leven altijd een belangrijke rol gespeeld. Het was het eerste instrument waarmee ik in aanraking kwam, toen mijn ouders een prachtige oude pianola hadden aangeschaft. Na vele muzikale omzwervingen in verschillende bands en via andere instrumenten ben ik weer sinds 1995 na het voltooien van een muziekvakopleiding ‘terug bij af’ en ook actief als pianodocent.

Ik maak gebruik van beproefde pianomethodes zoals die van o.a. Folk Dean (een klassieke pianomethode voor beginners), en ook verschillende methodes voor klassieke en lichte muziek geschikt voor zowel volwassenen als kinderen (w.o. Hanon series, Alfred’s pianomethode, de Junior-Jazz methode van Herman Beeftink, een selectie voordrachtstukken uit eigen archief, en eigen geschreven lesmaterialen.

Cursisten die behalve actief op hun hoofdinstrument ook het muziektheoretisch aspect van de muziekstudie willen ontwikkelen zijn ook welkom voor studie van bijvoorbeeld akkoordconstructie, solfège, etc. Men moet dan denken aan de onderwerpen die onder het k(n)opje “muziektheorie” van deze website vermeld staan.